Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / «Від луганського партизана»

«Від луганського партизана»

partyzan1     Без перебільшення знакова подія в житті студентів НПУ імені М.П.Драгоманова відбулася 20 грудня 2018 року. Разом із проректором з навчально-методичної роботи гуманітарних факультетів професором Ігорем Георгійовичем Вєтровим вони мали унікальну нагоду зустрітися із Володимиром Жемчуговим, радником Міністра інформаційної політики України з освітніх програм, учасником російсько-української війни, Героєм України.

partyzan2     Необхідність таких зустрічей, за словами модератора, зумовлена тим, що третина української молоді насправді не знає, як розпочалася війна, з чого стартувала окупація, перебіг подій на сході країни протягом п’яти років. А це дуже важливо для української нації, щоби молодь – її майбутнє – знала правду про свою історію і сьогодення.

partyzan3   Першою до студентів звернулася Олена Жемчугова, координатор проекту «Бранці Кремля». Вона розповіла про однойменний фільм, наголосивши, що він є нагадуванням про тих людей, які відстоювали незалежність України. Основні герої – політв’язні – за кадром (їх більше 70). Студентам продемонстрували лиш коротенький ролик із фільму, але він яскраво відобразив усю силу того, що закладено в цю велику роботу.

partyzan4     А потім заговорив Володимир Павлович… «Добрий день, українці! – звернувся він до присутніх. – Я прийшов сюди, щоб ви зрозуміли всю цінність цього звертання». Військовий говорив про себе, як про звичайну, просту людину, яка народилась і виросла на Донбасі. Він ніколи не вважав себе патріотом, але побачивши переляк в очах своєї мами, то не міг лишатися осторонь і тому пішов воювати. Герой коротко, але дуже яскраво, розповів про все те, що він бачив, як розпочиналася війна, про перебування в полоні. А ще поділився механізмом роботи протезів. Чи знали ви, що керування ними відбувається буквально силою думки? І як же дивно було слухати про війну, справжню партизанську війну в нашому, здавалося б, такому сучасному ХХІ столітті.

partyzan5     Володимир Жемчугов говорить, що сучасні лозунги, зокрема, «Україна – понад усе», зараз для більшості народу просто не проходить. І тому ми, вчителі, які виховують нові покоління учнів – наше майбутнє, повинні вміти донести важливість цих понять по-іншому, але так, щоб це було правдиво та зрозуміло.

partyzan6     Наостанок Герой України порадив студентам не повторювати помилок старшого покоління, цікавитися політикою і тим, кого ви обираєте. А ще Володимир Павлович подарував усім, хто був на зустрічі, книги, підписавши їх просто: «Від луганського партизана».

partyzan7Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter