Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Михайло Калинський став почесним професором НПУ імені М. П. Драгоманова

Михайло Калинський став почесним професором НПУ імені М. П. Драгоманова

  До когорти почесних професорів нашого університету увійшов видатний біохімік, американський професор з Державного університету штату Нью-Йорк в Онеонті Михайло Калинський. На урочистому засіданні Вченої ради Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова 14 лютого 2019 року йому було вручено академічну мантію та диплом почесного професора.

pochesnyi 1

    Ректор університету професор Віктор Андрущенко познайомив американських гостей з університетом, його науковими школами та видатними науковцями, почесними професорами та докторами, відзначив високу якість освітніх послуг, яку забезпечує професорсько-викладацький склад університету, зауважив, що студенти-драгоманівці – творчі, активні, відповідальні, патріотичні і креативні особистості. І колектив Драгоманівського університету радо прийме ще одного члена до своєї великої родини, аби люди, які працюють за кордоном, активно підтримували українське суспільство, допомагали в розбудові діаспори та підтримували українську людність, яка живе на території України.

pochesnyi 2     У своїй промові Михайло Калинський подякував за надану можливість та підкреслив особисту значущість цієї відзнаки для нього, а також відзначив, що в НПУ імені М. П. Драгоманова сформована національна еліта, ядро нації, без якої не може існувати успішна держава. «Ви сформували єдність навчання й наукової діяльності як один із золотих принципів і зосередились саме на проблемах розвитку демократичної держави», – зазначив почесний професор. 

pochesnyi 3     

    Привітав пана Михайла декан факультету політології та права Богдан Андрусишин, позитивно відзначивши ту діяльність, яку він проводить як співпрацю, яку повинні робити і роблять представники української діаспори чи українського етносу, що розсіяний по світу, оскільки він є членом Наукового товариства імені Т. Г. Шевченка. Михайло Іванович опублікував близько 200 наукових праць, які отримали позитивні відгуки в Америці та Європі, та здійснив значний внесок у розвиток біологічної науки.

pochesnyi 4     Відчуття урочистості заходу надавало неповторне виконання  музичних композицій Національним заслуженим академічним народним хором України імені Григорія Верьовки під керівництвом Зеновія Корінця.

pochesnyi 5Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter